Χειρουργική Γόνατος

Το γόνατο είναι μια περίπλοκη άρθρωση.

Αποτελείται απο οστά, μύς, τένοντες και συνδέσμους.Όλα αυτά μαζύ λειτουργόντας μας κάνουν ικανούς να στεκόμαστε όρθιοι, να καθόμαστε, να περπατάμε αλλάζοντας κατέυθυνση και ανεβαίνουμε πάνω και κάτω στις σκάλες.

Η πλέον κοινή πάθηση του γόνατος είναι η Αρθρίτιδα, που σημαίνει φλεγμονή της άρθρωσης (αρθρ=άρθρωση, ιτιδα=φλεγμονή).Υπάρχουν πάρα πολύ τύποι Αρθρίτιδας, η πλέον κοινή είναι η οστεοαρθρίτιδα και το γόνατο η ποιό συχνή άρθρωση. Όταν η άρθρωση του γόνατος παθει ζημιά από τράυμα η πάθηση όπως η αρθρίτιδα επέρχετε γρήγορα εκφυλισμός και καταστροφή των αρθρικών επιφανειών των οστών δηλ. Καταστροφή του αρθρικού χόνδρου που είναι υπέυθυνος γιά την ομαλή λειτουργία χωρίς προιόντα φθοράς κατα την κίνηση της άρθρωσης.Η δε φθορά συνεχίζεται μέχρι τη πλήρη απογύμνωση των οστών απο το χόνδρο. Έτσι λιοπόν η άρθρωση γίνεται δύσκαμπτη, επώδυνη, με οίδημα και αστάθεια και μεγάλη δυσφορί για τον ασθενή.

Όπως και στη χειρουργική του ισχίου και η χειρουργική του γόνατος ενδείκνυται όταν υπάρχει προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα και μη ανταπόκριση στη συντηρητική θεραπεία ( όπως χάσιμο βάρους, αντιφλεγμονώδη, φυσιοθεραπεία, εκχύσεις υαλουρονικού κλπ ) με βελτίωση του πόνου και της ομαλής κίνησης της άρθρωσης του γόνατος.

Η Αρθροπλαστική MIS quadriceps-sparing, η Μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική καθώς και η Αρθροσκοπική Χειρουργική του γόνατος είναι ασφαλείς και αξιόπιστες χειρουργικές διαδικασίες Ελάχιστης Επεμβατικότητας που προσφέρουν απαλλαγή από το πόνο και τη δυσκαμψία και σας επιτρέπουν τη πλήρη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο και σύντομη αποκατάσταση, για μια ανώδυνη βάδιση και καλή ποιότητα ζωής.